Nordmenn trenger ikke visum. 

 

Her trenger du kanskje noen vaksiner.


Sjekk norske UD sin side for mer informasjon om Uruguay.

UD har en webside; landsider som har utfyllende informasjon om alle land; Landsider.

 

Les om Uruguay på Wikipedia.

 

Se også:  Turistkontoret til Uruguay.

 

Uruguay har nærmeste ambassade i Sverige.

Uruguays mbassade, Kommendörsgatan 35, NB, Box 10 114, S-100 55 Stockholm. Tlf;  + 4 686 603 196

 

Den nærmeste norske ambassade er i Argentina.

 

 

Fakta om landet

Areal :  176, 215 km2

Innbyggere : ca. 3.4 millioner

Hovedstad : Montevideo

Landet heter :  Republica Orientales del Uruguay

Språk : spansk, men noen taler portugisisk og fronterizo

Religion: katolsk

 

 
Jeg anbefaler ikke å se

 

Jeg anbefaler å se

Montevideo

Colonia

 

Landet ble funnet for "kjedelig" for spanskmennene på 1500- tallet, de fant nemlig ikke så mye mineraler i jordsmunnet der.

 


 

 

 

MIN OPPLEVELSE FRA URUGUAY 2000

Lite men yndig. Stille og full av historie. Et utrolig hyggelig stoppested mellom Argentina og Brasil. Til tider også en buffer mellom de to store landene i Sør- Amerika.

 


Alle land har sine helter, Uruguay har sin Aritega som på 1800-tallet besteg sin hest og sloss mot Spania for å frigjøre sitt land. I 1828 ble det en realitet ved hjelp av de 33 "Orientales" og Argentina. Statuer over denne meget berømte herremannen finnes i flere størrelser og alle mulige materiale både i Colonia og Montevideo. Man trenger ikke være historisk oppdatert for å skjønne at han hatt stor betydning for Uruguay som land.

 

Montevideo har en gammel bydel som en fryd å gå gjennom. Matmarked og gammel bebyggelse. Lukten av hav og historiske bygninger, samt lyden av hesthover gjennom gatene. Slik kjører de søppelet her i Uruguay, og ekkoet av hestens hover i gatene gjør det vanskelig å lokalisere hvor lyden kommer fra.

 

Palacio Lagislativo i den nye bydelen var et av de byggverkene i byen som imponerte mest De hadde gode guidede turer som er gratis, og huset er imponerende innvendig.

Montevideo ble bygget som hovedstad av Spania, dette som et motstykke til Colonia som ble bygget av Portugal.

 

Colonia er en mye mindre , men også en velig hyggelig by. Her kan man leie en golfbil og få en sightseeing tur gjennom byen. Men den er så liten at strengt tatt ikke er nødvendig med transportmiddel i det hele.

 

Argentinere tar seg ofte over fra Buenos Aires, en båttur som ikke tar mer en et par timer. De koser seg på strendene i Colonia eller andre steder i Uruguay. Landet er billigere enn sin nabo i sør og er derfor et yndet turistmål.

 

Les min artikkel fra Uruguay.


 

 

 

Notater fra Uruguay

Andre anbefaler

 

</BODY