Nordmenn trenger ikke visum.  Man får oppholde seg en måned når man ankommer med fly. MEN, ankommer man over grensen kan man nå oppleve å få kun 14 dagers visum.  Lovene er blitt strengere, dette pga av alle som gjorde visa runs hele tiden. Skal du oppholde deg mye i Thailand anbefales visum før du ankommer.

 

Her trenger du kanskje noen vaksiner.


Sjekk norske UD sin side for mer informasjon om Thailand.

UD har en webside; landsider som har utfyllende informasjon om alle land; Landsider

 

Les om Thailand på Wikipedia

 

Se også:  Turistkontoret til Thailand

 

Den Thailanske ambassaden i Norge.

 

Den Norske ambassaden i Thailand


 

 

Fakta om landet

Areal :  514 000 km2

Innbyggere : 65 millioner

Hovedstad : Krung Thep (Bangkok)

Landet heter : Kongedømmet Thailand (og her skal du ikke si noe stygt om kongen)

Språk : thai

Religion: buddhistisk
Jeg anbefaler ikke å se

Pattaya

Phuket

Jeg anbefaler å se

For mange steder...ikke plass

 

Turistene  i hopetall reiser til Amazing Thailand hvert år. Mange nordmenn slår seg også ned her. Når den norske ambassade i Thailand har møter, er majoriteten eldre menn eller eldre ektepar. Sjømannspresten kom faktisk bort til meg og spurte overrasket; "hva gjør du her?". Hun var ikke vant med å se unge kvinner på møter. 

 

MIN OPPLEVELSE FRA THAILAND

Jeg har vært i Thailand flere ganger. Første gang allerede i 1993. Landet er uten tvil vakkert, men også utrolig fullpakket av backpackere og andre turisister.  Men jeg har også en annen erfaring fra Thailand; jeg jobber ni måneder for Right To Play i Pattaya, Thailand. Jeg var der under tsunamien og jeg oppholdt meg på Koh Phi Phi vinteren etterpå.


 

I det mange mennesker allerede har vært i Thailand, og at noen garantert kjenner noen som har vært...  lar jeg mye være uskrevet her. Jeg har ikke noe negativt å si, og landet er vakkert, men for meg noen ganger absurd å sitte i en kolonne med busser med BARE unge festegale backpacker på veg til og fra idylliske øyer.

 

Mengden eldre og unge (trist men sant) menn som kjøper seg søte unge thai-damer ble for meg kvalmende å se på, samt den enorme mengden unge mennesker der bare for en grunn: fyll, fest, dop og sex.

 

Alt kan kjøpes i Thailand. Dette skriver jeg da også om i en artikkel skrevet på engelsk for Right To Play.

 

Men jeg anbefaler alle som vil å stake ut kursen til litt mer ukjente steder: landet er FLOTT og VAKKERT. Prøv å klatre ved Raleih beach. Vanvittig flott. Det er mange øyer som ikke har sett så mange turister, og det finnes nydeleige nasjonalparker som er både stille, vakre og billige steder å oppholde seg på.

 

 

I 2003 søkte jeg på jobb hos Right To Play som Project Coordinator. Jeg ble til min store forbauselse sendt til Thailand. Les om mitt opphold i Pattaya i Thailand der jobbet jeg i 9 måneder med vanskeligstilte barn.  Fra dette oppholdet skrev jeg en del artikler for lokalavisen og andre aviser. Les dem her.

 

Jeg returnerte igjen november i 2004 for å jobbe en kort periode for en norsk institusjon. Da slo tsunaniem innover strendene i Thailand. Jeg dro sporenstrek ned til Krabi og deltok i frivllig arbeid der.  Året etterpå bodde jeg tre måneder på Koh Phi Phi. Fra den tiden skrev jeg en artikkel om livet der etter tsunamien.

 

 


 

 

 

Notater fra Thailand

Andre anbefaler

 

</BODY