Nordmenn trenger ikke visum. 

 

Her trenger du kanskje noen vaksiner.


Sjekk norske UD sin side for mer informasjon om Chile.

UD har en webside; landsider som har utfyllende informasjon om alle land; Landsider.

 

Les om Chile på Wikipedia

 

Se også:  Turistkontoret til Chile.

 

Chile har ambassade i Norge; Meltzers gate 5, N-0257 Oslo. Tlf; 22 44 24 41. E-mail: embassy@chile.no

 

Den  norske ambassaden i Chile.

 

 

Fakta om landet

Areal : 756 950 km2

Innbyggere : ca. 15 millioner

Hovedstad : Santiago

Landet heter :  Republica de Chile

Språk : Spansk, men også Aymara, Mapuche og Rapa Nui

Religion: katolsk

 

 

  

 

 

 

 Jeg anbefaler ikke å se

Calama

Jeg anbefaler å se

Arica

Iquique

Antofagasta

San Pedro de Atacame

Huara

Pica

La Potrada

 

Langstrakt og vakkert.  Kjent for Pinochet sine herjinger.
 

 

 

MIN OPPLEVELSE FRA CHILE 2000

Farger. Det kan enkelt sies med det. Farger på hus, jord, fjell og sand. Og mye sand, mye mer enn jeg noen gang har sett. Nord-Chile var en positiv overraskelse, det lille jeg fikk sett av landet.

 


 

Turen fra Salta i Argentina var helt enorm. Det var da jeg fikk oppdatert min kunnskap om hvor mange farger fjell og sand kan komme i. Jeg tok turen rett til Iquique, enda en fargeklatt i Chile. Her var det ikke sanden, som det for øvrig var enormt mye av der, men husene som glitret i fantasifulle farger. Innbyggerne såg ut til å kappes om å ha det mest fargerike huset. Virkelige fantasifulle og morsomme gater å vandre rundt i. Jeg befant meg dog størstedelen av dagen på stranden… Da jeg var der såg jeg militære helikopter sveve over stranden, og den hadde både badevakter og hyppige besøk av politi. Ikke fordi det er så farlig der, men fordi det er Chile. Sikkerheten står høyt, og det er en politistat. Det var trolsk å være på stranden, spesielt når dagen gled mot kveld.


Iquique er en solby i Chile, og ligger meterne fra Atacama ørkenen, verden tørreste ørken. Byen har mange turister, fordi den er idyllisk og fordi det er mange virkelig flotte strender der. Den er helt annerledes noen andre byer jeg har sett; man kommer til byen gjennom ørkenen, og plutselig så ser man 200 meter rett ned på byen der den ligger og dveler ved. Byen er også kjent fro sin duty ree sone; Francxa.zone. Kjekt om du trenger mye film, nytt kamera og lignende.


Videre var det Pica, noe som enbefales.(Tok en dagstur fra Iquique). Dro deretter Antofagasta hvor jeg forsatte til San Pedro de Atacama som ligger få kilometer fra grensen til Argentina og Bolivia.

Jeg var målløss da bussen stoppet i Calama, en times kjøretur fra San Pedro. Det kom bacpackers fra alle mulige nasjoner på bussen, og jeg hadde rett og slett problemer med min engelsk. "Si si" satt jeg og sa til alt. Men det var godt å endelig kunne prate som en foss igjen, og bli forstått. San Pedro var noe av det mest turistaktige jeg har sett på lenge, og det krydde av backpackers der, dvs gringos. Midt ute i ørkenen ligger denne lille hvite idylliske byen, men den var alt for dyr og uekte for min smak.(Litt for mange gringos har lagt litt for mange penger igjen). Dro på tre dagers tur over grensen til Bolivia, en tur som til slutt endte opp i Uyuni i Bolivia. UFORGLEMMELIG!!!!!!! Les min artikkel om turen.

Naturen var enorm! Menneskene jeg møtte på turen var kjempeflotte, og inntrykkene fra nord-Chile og San Pedro vil aldri gå i glemmeboken.

 


 

 

 

Notater fra Chile

Andre anbefaler

Valpraiso

Påskeøyene

Juan Fernandez- øyen (kjent for Robinson Crusoe)

Patagonia

</BODY