Nordmenn trenger visum.  Men dette kan også kjøpes når man ankommer Nepal; på grenseovergangene. Husk foto og kontant USD, ellers kan det blir vanskelig å få ordnet ting. I 2006 kostet en mnd visum 30 USD. Sjekk før avreise om dette fremdeles er gjeldende.

 

Her trenger du kanskje noen vaksiner.


Sjekk norske UD sin side for mer informasjon om Nepal.

UD har en webside; landsider som har utfyllende informasjon om alle land; Landsider

 

Se også:  Turistkontoret til Nepal

 

Den nærmeste Nepalske ambassaden; Haakon VII's gt.5, 0161 Oslo. Tlf 22 83 55 10.

 

Det finnes; Norsk ambassade i Nepal


 

 

Fakta om landet

Areal : 140,800km2

Innbyggere : 24 millioner

Hovedstad : Kathmandu

Landet heter : Kongeriket Nepal

Språk : Nepali

Religion: 90% er hindu
Jeg anbefaler ikke å se

 

Jeg anbefaler å se

Katmandu

Pokhara

 

Turistene blir aldri lei av Nepal og tilsynelatende blir aldri Nepalesere lei av alle turistene. Et utrolig vakkert land, med en spektakulær natur der de høyeste fjellene i verden trekker eventyrere i hopetall. 

 

MIN OPPLEVELSE FRA NEPAL

Det sies at kommer du fra et lengre opphold i India er Nepal som å komme fra helvete til himmelen. Da jeg gjorde nettopp dette i 1993 kan jeg forstå de som mener dette.


(Vært der i 1993 og 2006)

 

Ikke lenge etter jeg ankommer Kathmandu en høstdag i 1993 er jeg villig til å underskrive på det. Nepal har absolutt noe magisk, stille og forførende med seg.

 

Amerikanske Nicole møter jeg på bussen fra Varanasi i India til Kathmandu. En busstur som var preget av at vi faktisk ankom Nepal bare uker etter en stor oversvømmelse. Deler av vegnettet var ødelagt, og det var ofte tegn etter store ras i fjellsidene.

 

Kathmandu var en by jeg virkelig likte. Mye å se og mye å gjøre. Nicole og jeg ble tatt med på en motorsykkeltur av noen Nepalske venner av eks-kjærestene hennes. En fantastisk tur opp i fjellene hvor jeg fikk sett fantastiske ris-terasser og blide små barn som ropte "Namaste". Vi dro til et utkikkspunkt hvor vi såg Mount Everest; verdens høyeste fjell.

 

Etter at et mageonde som varte en ukes tid var så godt som over våget jeg meg til Pokara der jeg gikk en del av Annapurna Circuit. Det var en fantastisk flott natur der, og dessuten gjorde jeg deler av turen med en blid og sprudlende Canadisk jente som gjorde den enda mer minneverdig. Jeg dro tilbake før henne, og haiket med en lastebil for å komme meg helt tilbake til Pokara. (Ruten endte ved en "hovedveg", der jeg måtte ta en buss el. lign tilbake til Pokara. Dette var i 1993.). Det ble også minneverdig; jeg satt på taket av lastebilen mens en gjeng blide Nepalesere sang folkesanger. Når jeg tittet til venstre for meg var det stupbratt ned og jeg håpet at sjåføren var en edruelig mann.

 

Jeg raftet også i Nepal; og møtte mange nordmenn der. Etter å ha vært på reise i 3,5 måned var det herlig å snakke norsk igjen. Takk til Tor fra Tromsø (hvor er du nå?), Valdresjentene jeg reiste med i Thailand etterpå, Marit og en gjeng NTH-studenter!

 

2006:

Jeg ankom med en plan; å gå til Mount Everest Base Camp. Dette ble da også utført, og hoveddelen av mitt opphold i Nepal gikk ut på nettopp det å forberede og gjennomføre denne turen. Jeg har skrevet en artikkel om dette som blir lagt ut her snart.

 


 

 

 

Notater fra Nepal

Andre anbefaler

 

</BODY