Nordmenn trenger ikke visum om man har gyldig returbilett innen 3 mnd, men det er saker og ting man må ha ordnet før man ankommer USA. Sjekk den amerikanske ambassade for mer informasjon.  

 

Her trenger du kanskje noen vaksiner.


Sjekk norske UD sin side for mer informasjon om USA.

UD har en webside; landsider som har utfyllende informasjon om alle land; Landsider.

 

Les om USA  på Wikipedia.

 

Se også:  Turistkontoret til USA.

 

se også: Turistkontoret til Las Vegas.

 

USA sin ambassade i Norge.

 

Den norske ambassade i USA

 

 

Fakta om staten Nevada

Areal :  286.282 km2

Innbyggere : ca. 2.1 millioner

Hovedstad : Carson City
 

Kjent for gambling og at man kan inngå ekteskap i løpet av en time. Mest kjent for dette er kanskje Britney Spears, men hun er langt fra den eneste som giftet seg i Las Vegas og angret etterpå.

 


 

 

 

MIN OPPLEVELSE FRA LAS VEGAS - BYEN DER LYSENE ALDRI SLUKKES

 

Ut fra mørket stiger det frem en fantasiby. Glitrende og uvirkelig, som en illusjon etter timers kjøring ute i Nevada- ørkenen. Noen hater byen, noen elsker den, og for noen få blir byen deres bane.


 

Dagens Sodoma og Godorra kalles den. Las Vegas, byen som rundt 2005 var en av de byene i USA med størst tilflytning. Hvorfor kan man spørre seg der den ligger plassert midt ute i det golde intet, hva er det med denne byen som tiltrekker så mange samtidig som den har et rykte ingen ønsker?

 

I den nye delen av "downtown" Las Vegas bygges det på menneskers drømmer og fantasier. Hotellene er enorme og alle har et Casino på Ground Floor. De har også et show på lager: The Blue Group, Tyson vs. en modig mann, sangerinner, entertainere, levende løver, og snart er Kanadiske Celine Dion der.

 

Arkitekturen er ufattelig. Man har New York New York, Desert Passage, Lost City, Venetian, Aladdin, Luxor, Excilibur, MGM og Ceasars Palace. Alle med "themes", det vil si at de er gjennomført i den tiden eller den epoken, eller kopierer byen New York sine hus. Deretter er det fasjonable Bellagio; det dyreste hotellet som er bygget i Las Vegas. Det har en $30 million vann ballett fontene( til musikk) foran bygget som fascinerer tilskuere hvert 30 minutt.

 

Økonomisk er utgiftene her ekstragavante. Mennesker brenner av mer penger her enn noe annet sted i verden. Bare lyskilden til Luxor er betalt med cash; vanvittige 8 millioner dollar er ryktet. Som alt i Las Vegas, kan det bare være et falskt rykte som gjelder svimlende mengder penger, men jeg er villig til å tro på det. Luxor er bygget som en pyramide og har verdens største atrium. Man tar da heller ikke heis (elevator) eller rulletrapp (escalator) her, man tar inclinators. De går på skrått oppover, og jeg kan love at det kjennes merkelig å ta inclinatoren fra ground floor til toppen!

 

Men rett utenfor byer ligger småbyer, som Henderson. Det er små byer som er bygd i stor hastighet og hvor alle husene ligner hverandre. Å beskue selve Las Vegas fra en av disse byene er til tider vakkert og surrealistisk.

 

 

 

 

Notater fra Las Vegas

</BODY