Nordmenn trenger ikke visum. 

 

Her trenger du kanskje noen vaksiner.


Sjekk norske UD sin side for mer informasjon om Kenya.

UD har en webside; landsider som har utfyllende informasjon om alle land; Landsider.

 

Les om Kenya på Wikipedia.

 

Se også:  Turistkontoret til Kenya.

 

Kenya sin ambassade i Sverige.

 

Den norske ambassaden i Kenya.

 

 

Fakta om landet

Areal :  583, 000 km2

Innbyggere : ca. 31 millioner

Hovedstad : Nairobi

Landet heter :  Republic of Kenya

Språk : swahili og en del engelsk

Religion: protestantisk og en del katolikker

 

 
Jeg anbefaler ikke å se

 

Jeg anbefaler å se

Lamu

Kisumu

Mombasa

Karen, som er en by(samt Karen Blixens hus)

Safari-tur

 

 


 

 

 

MIN OPPLEVELSE FRA KENYA 1993

Livredd stod jeg på flyplassen i Nairobi. Helt alene, bare 21 år gammel og var på mitt første stoppested på en lang jordomseiling. I hodet var det fult av alle advarsler venner og familie velmende hadde proppet meg full av.

 


Hun reddet meg, danske Else som jeg møtte på flyplassen. Hun ble min livlinje de første dagene, men jeg tror kanskje hun selv syntes det ble slitsomt med en engstelig ung jente på slep. Men hun lærte meg noen triks og fikk meg til å like hovedstaden Nairobi.

 

Første dro vi til Mombasa, deretter videre til Lamu. Mombasa var en skitten sjarmende by med mange vakre unge kvinner og tannløse eldre menn. En havneby på Kenys kyst kjent for prostitusjon. Bussturen til Lamu ble derimot en opplevelse for meg. Halvveis kom det soldater på bussen; jeg tenkte ikke noe særlig på det. Men Else kunne fortelle meg at de var der for vår beskyttelse. Med en borgerkrig i Somalia, hadde det den siste tiden vært flere angrep på busser i nordlige Kenya. Jeg ble litt nervøs av det, og det oppdaget tydeligvis den ene soldaten. Han må ha lagt merke til den unge blonde, hvite jenten som satt og tittet nervøst ut bussvinduet mens hun tviholdt på den lille bagen sin. Han kom bort, satte seg foran meg og smilte beroligende. Da vi kom til endestedet, tok han seg av meg på den aller beste måte. Uten et eneste ord engelsk utvekslet mellom oss skjønte jeg at han beordret andre til å hjelpe meg. Alt jeg eide for opp i båten som skulle over til Lamu, uten at jeg trengte betale noe for ekstra for servicen. På den andre siden passet han på at jeg og Else ikke ble shanghaiet av griske hotelleiere.

 

Lamu var en sjarmerende og behagelig øy. Alle har etterhvert hørt om Zansibar i Tanzania; dette er det nærmeste du kommer en øy som ligner den. Arkitekturen er karakteristisk. Tempoet er rolig, og gutta er stadig på sjekkeren ett giftevillige vestlige kvinner. De lokker jentene med sine rastafletter og hvite smil. Diskoteket er gammelt skur med hønsenetting som "pynt" og tak.

 

Ellers inneholdt oppholdet i Kenya en safaritur (8 dager til 1000,-) og en uke i Kisumu. Flott begge deler!! I Kisumu fikk jeg møte en del frivillige hjelpearbeidere fra USA. Hadde det flott sammen med dem! Safarituren var slitsom men minneverdig; Masai Mara, Serengeti osv.


 

 

 

Notater fra Kenya

Andre anbefaler

 

</BODY