Visum: nordmenn trenger ikke visum. Man kan oppholde seg lovlig i 3 mnd i Japan uten visum.

Her trenger du kanskje noen vaksiner.


Et lite land, hvor det er veldig dyrt. Sjekk norske UD sin side for mer informasjon om det Japan.

UD har en webside; landsider som har utfyllende informasjon om alle land; Landsider

 

Se også: Turistkontoret til Japan

 

Den nærmeste ambassaden; Parkvegen 33B, 0258 Oslo. Tlf: 22 55 10 11. Japans ambassade.

Den norske ambassaden i Japan har webside: Norges ambassade Japan


 

Fakta om landet

Areal : 337,435 km2

Innbyggere : 127 mill. (8 største land i verden)

Hovedstad : Tokyo

Landet heter :

Språk :

Religion:


Jeg anbefaler ikke å se

 

Jeg anbefaler å se

Jeg var kun i Tokyo.
Likte byen.


MIN OPPLEVELSE FRA JAPAN ( 2000)

Tokyo ser ut til å være bygget for å bevise at ild og krig ikke kan temme byen. Arkitektonisk er det utrolig forvirrende; kaotisk, rødt, høyt, og med en kjærlighet for neonlys.

 

Tokyo er dessuten en prøvelse for lommeboken, en opplæring i det å stå pent og pyntlig på linje og vente på toget som kommer på sekundet når det skal. Ikke mye av Kina og "første mann frem med albuen vinner" mentalitet der. Dessuten var parkeringplassen ved togstasjoenene fulle, virkelig fulle. Men ikke med biler: med sykler.


Jeg ankom Tokyo sent en kveld. Egentlig ikke så sent, men mystisk nok stenger de punktlig i åtte ni-tiden i Japan. Flyplassen stengte, og de billige backpacker stedene kom man seg hvertfall ikke til før 21.00. Flyplassen ligger godt og vel 1-2 timers togtur fra downtown Tokyo. Å dra med noen annen transport kunne jeg glatt glemme. De dyrere hotellen låg på rundt 100-200 $ USD per natt, og i den prisen var det ikke en gang luksus med i bildet. Jeg steilet ved tanken på å betale så mye. Da ble det med at jeg overnattet på flyplassen. Jeg og noen andre enslige sjeler. Vi hadde politivakt, og navnene våre var finurlig foreviget i papirene til flyplass-politiet


Neste dag dro jeg avgårde, og var oppglødd ved tanken på at jeg hadde funnet et sted som var enda billigere en min lonely planet listet opp. Stedet var faktisk så billig at jeg kunne ikke tro det da jeg ringte dem og spurte om de hadde en ledig seng. Det var dessuten virkelig hyggelig å være der, rent og koselig. Det norske ordet koselig kunne faktisk beskrive det! Men da jeg fikk vite at en av de berømte engelske jentene som forsvant så mystisk i Japan hadde sovet i min seng, rett før jeg kom, ble jeg litt mindre entusiatisk.


Jeg brukte de få dagene jeg hadde til å gå og finne frem i Tokyo. Jeg er veldig glad i å rusle og se hva som er rundt hjørnet. I Tokyo er det flere bydeler som verd å se, så det var bare å ta dem for seg, en etter en. Jeg likte faktisk Tokyo for det siden det var mye merkelig å se. Mer enn jeg hadde trodd var mulig. En bydel var for "undergrunnsfolka", en for de rike, en for de sære... osv. Slik kunne det hvertfall virke for meg. Jeg såg de merkeligste mennesker der! Ikke hva jeg hadde trodd om Japan og Tokyo, men noen fortalte meg at mange av de unge er i opprør til sine strenge foreldre og den strikte kulturen i Japan.


Jeg var ikke så lenge i Japan, og det er så dyrt der at hva kan man egentlig gjøre? Skal man se og gjøre alt på så kort tid brenner man av mer gryn en man våger tenke på. Litt dumt siden Japan virkelig har en del flotte ting å vise til sine turister. 

 


 

 

 

Notater fra Japan

Andre anbefaler

</BODY