Visum: nordmenn trenger visum

Her trenger du garantert noen vaksiner


Et stort land, hvor noen deler av det ikke anbefales å oppsøkes nå pga. uroligheter. Sjekk norske UD sin side for mer informasjon om dette.

UD har en webside; landsider som har utfyllende informasjon om alle land; Landsider

 

Se også: Turistkontoret til India

 

Se også   Tuistkontoret til India 

 

Den nærmeste Indiske ambassade;

Niels Juels gt. 30, 0244 Oslo. Tlf. 22 55 22 29 :

Hjemmeside: Indisk ambassade i Norge


Den norske ambassaden i India:
har egen web-side

 

Fakta om landet

Areal :3,287,590 km2

Innbyggere : 1,13 mrd.

Hovedstad : New Dehli

Landet heter: Republikken India

Språk : Hindi

Ca. 80% er hinduer.Stort intenst og like skittent som det vakkert. Enten hater man India eller så blir man så fascinert at man returnerer igjen og igjen.

Jeg anbefaler ikke å se

Jeg anbefaler å se

Jaisalmer

Puskar

Udaipur

Goa

Ajanta-grottene

Puna-grottene

Agra

Varanasi
MIN OPPLEVELSE FRA INDIA (1993)

 

På en eller annen måte vil du mene noe om India når du forlater landet. Du har ikke en sjanse til å oppholde deg her uten å måtte forholde deg til ekstreme inntrykk. Mange vil ALDRI tilbake, mens de fleste snakker i årevis om hva de opplevde i India.

 

 

Jeg lærte å bli sint i dette landet. Et tidligere smilende blidt vesen (i nærheten av å være en nikke-dukke menneske ) ble her tidvis til en furie som visste å si fra om hva hva hun ville. Så jeg er landet evig takknemlig; en blir tøff av å reise alene gjennom India i en alder av 21 år!

Men tøff var jeg ikke da jeg landet på flyplassen i Mombai (Bombay) midt på natten. Jeg hadde heldigvis møtt noen på flyet fra Kenya som jeg delte en taxi med inn til sentrum hvor vi lett fant et hotell. Dagen etter byttet jeg til "Salvation Army" sitt herberge, og gikk spent ut i gatene for å lukte på India.


Jeg likte India, og Mombai. Her møtte jeg Zoe og Chris og vi satte nesen sørover mot Ajanta og Puna-grottene. Munker lagde disse grottene mange hundre år siden, og de var virkelig verd synet. Herfra dro vi til Goa, men ble vel litt overrasket av etterdønningene til monsonen. Ikke mange turister å oppspore, stengte hoteller og småkryp overalt. Ingenting tørket og alt luktet muggent og halvtørt.


Fra Goa dro jeg nordover(via Mombai igjen) til den romantiske byen Udaipur. Her ble deler av James Bond filmen Octopussy spilt inn. Etter Udaipur fikk jeg den verste bussturen jeg noen sinne har vært ute for. Nattbuss til Jaisalmer, der all luksus og myke seter var fjernet. Jeg hadde en indisk mann ved siden av meg som febrilsk ville jeg skulle sove på hans skulder, og en fransk jente som satt foran meg gråt i fortvilelse da hun såg bussen.

Jailsalmer er en by som er som tatt ut av tusen og en natt. Et fort midt ute i en stor øde ørken. Her fra dro jeg på tre dagers tur kamel-safari. Stilige greier, men man bør ikke være allergisk mot sand om man gjør det; sanden forfølger en lenge etterpå.


Jeg fikk også sett Puskar, New Dehli, Agra (Taj Mahal MÅ SES) og Varanasi. I Varanasi brenner de likene av de døde ved Ganges elven. Mens jeg satt å såg på det fløt et og annet lik forbi, barnene badet og de hellige menn drakk av vannet. Utrolig å være vitne til spesielt for meg som kommer fra et så "sterilt" og strømlinjet samfunn som Norge er. Det er ikke fritt for at jeg ble ganske kvalm når jeg såg på likbrenningen.


Fra Varanasi dro jeg rett til Nepal; et fantastisk vakkert land

 


 

 

 

Notater fra India

Andre anbefaler

Kashmir (kan være farlig)

Uttar Pradesh