Nordmenn trenger visum. 

 

Her trenger du kanskje noen vaksiner.


Sjekk norske UD sin side for mer informasjon om Fiji.

UD har en webside; landsider som har utfyllende informasjon om alle land; Landsider.

 

Les om Fiji på Wikipedia

 

Se også:  Turistkontoret til Vietnam.

 

Vietnam har ambassade i Sverige og Danmark.

 

Den Norske ambassaden i Vietnam.


 

 

Fakta om landet

Areal :  329,566km2

Innbyggere : 79 millioner

Hovedstad : Hanoi

Landet heter :  den sosialistiske republikken Vietnam

Språk : vietnamesisk

Religion: buddhistisk
Jeg anbefaler ikke å se

 

Jeg anbefaler å se

Hanoi

Ho Chi Minh City (Saigon)

Nha Trang

Hoi An

Nordlige Vietnam

Halong Bay

Dalat

 

Kommunistisk, utsatt for flere kriger for en 40 år siden; 60- tallet. Først i 1989 ble det åpnet for turisme igjen. 

 

 

MIN OPPLEVELSE FRA VIETNAM

Det sies at Vietnam har et usedvanlig variert klima på grunn av sin geografi. Jeg dro langs Vietnams kystlinje midt i regntiden, og unngikk så vidt å oppleve en naturkatastrofe av store dimensjoner.

 


 

 

Det regnet mye den høsten i 1999. Mange mennesker døde, og oversvømmelsene var enorme. Nyhetene nådde Norge før de nådde oss på veg sørover langs Vietnam. I Ho Chi Minh City (Saigon) måtte jeg maile hjem og si at jeg hadde unngått den verste regnstormen med et par timer. Andre ble sittende fast i Hoi An og Hue i flere dager, noen i en hel uke. De fleste av dem fortalte oss andre siden at de fikk sett et og annet lik flyte forbi hotellet, og ble ofte tilbudt båtturer for å beskue elendighetene... Business as usual in Vietnam. Koste hva det koste ville.

 

De som reiste med meg vet hvor irritert jeg var i Vietnam, og det var jeg som hadde problemet. Ingen tvil om det, men ikke noe land i verden (utenom visse dager i India i 1993) har jeg blitt så forfulgt, plaget på stranden, forfulgt av taxisjåførene, plaget mens jeg satt og spiste osv. Det verste var alle de skuespillende barna, "please mam..." sa de, mens de hadde øvd inn dådyrøyne, kunstpauser og replikker for å tvinge oss til å kjøpe noe. Ved frokostbordet kunne hele 5 av disse barna stikke innom... dveldende, og da vi forlot restauranten kunne de følge etter og spørre om igjen, og igjen. Jeg HATET det, og fikk min opplevelse av Vietnam ødelagt av dette.

 

Likevel kunne jeg nok tatt turen til Vietnam igjen. Vietnam var et koselig backpacker land; billig og tilrettelagt, mange hyggelige backpackere, og med mye billige klær å få sydd i Hoi An. Mama Hahns båttur i Nra Trang er uansett hvor konservativ man er en morsom erfaring å få med seg. Et utmerket sjekkested er det også. I Ho Chi Minh City var det mange ting å se, museum fra krigen, Mekong Delta, de underjordiske tunnelene brukt i krigen mot Viet Cong. For min del kom nok dessverre Vietnam helt i skyggen av Kina (og Tibet) og Kambodsja når det gjelder inntrykk.

 

Men folk i nord er hyggeligere, og at drar man bort fra hovedvegen fra Hanoi til Saigon, vil man slippe unna all den "plagsomme" selger aktiviteten som tok knekken på min opplevelse fra Vietnam. Da jeg var der regnet det slik et jeg ikke gjøre noen slike sprell. Jeg slapp jo så vidt unna en av de verste flodbølgene Vietnam har hatt de siste tiårene.

 


 

 

 

Notater fra Fiji

Andre anbefaler

 

</BODY