Nordmenn trenger ikke visum. 

 

Her trenger du kanskje noen vaksiner.


Sjekk norske UD sin side for mer informasjon om Vietnam.

UD har en webside; landsider som har utfyllende informasjon om alle land; Landsider.

 

Les om Argentina på Wikipedia

 

Se også:  Turistkontoret til Argentina.

 

Den argentinske ambassaden i Norge.

 

Den norske ambassaden i Argentina.

 

 

Fakta om landet

Areal :  2 766 890 km2

Innbyggere : ca. 35 millioner

Hovedstad : Buenos Aires

Landet heter :  Republica Argentina

Språk : hovedsaklig spansk

Religion: katolsk

 

 

Jeg anbefaler ikke å se

 

Jeg anbefaler å se

Buenos Aires

Mar del Plata

Porto Iguazu

Salta

Tucuman (for de historisk interesserte)

 

 

Eva Perons hjemland, og tangoens rytmer kommer fra dette fantastiske landet.


 

 

 

MIN OPPLEVELSE FRA ARGENTINA 2000

Yndig og fantastisk gjestfritt. Jeg ble raskt betatt av deres åpenhet og glede over livet. Dessuten deler de min sans for det å snakk og drikke te.

 


Kroppsspråk er viktig. Ikke bare fordi det gjør ensamtale lettere å forstå, men fordi det er en del av kulturen her. Det flommer over av smil og nikk og ord. Ord som lyder forheksende for en europeerer med lite spanskkunnskaper. Aldri har vel heller folk skjønt så godt hva jeg vil frem til. Fantasi, og  humor, samt tango i gatene i Buenos Aires, det er hva jeg husker. Folk som danset i musikkbutikken, uten at noen så mye som hevet et øyenbryn, eller ymtet frempå at det ikke passet seg......


Jeg ankom Argentina en lørdagskveld, og søndags morning var litt av en overraskelse....ingen i gatene. Stille som bare det. Litt av en overgang fra Asia der det er lyder til alle tider på døgnet Men jeg fant etter hvert ut at på søndagen er det bydelen San Telmo det er liv i. Marked og gjøglere og caffeer og mange mennesker.

I Buenos er ellers Recoletta et must; gravstedet til de rike i Buenos. Her ligger også Eva Peron og gjør at de fleste turister stikker en tur innom, men det er ikke lett å finne ut hvor hun er gravlagt. Et annet sted er fargerike La Boca, hvor fotballlaget, Boca Juniors kommer fra. Arbeidestrøk med et lite kvartal kalla Caminito der husene er fredet og bærer de utroligste farger. Men ikke at benene fatt dit slik jeg gjorde. Jeg ble forfulgt av en mann som bare ville mitt eget beste, fordi det viste seg (som han sa til meg, mens jeg bare trodde han hadde onde hensikter) at området er IKKE trygt. Ta bussen dit er rådet, følg det.


Etter Buenos A. var det Mar Del Plata, hvor jeg fikk info om at det var sandvolleyball turnering.Jeg kjenner faktisk folk som driver med det, så jeg dro. Møtte igjen bekjente, og folk jeg kjenner fra idrettshøgskolen. Vinnerne av hele turneringen var Argentinske og jeg må si meg riktig imponert over sportsengasjementet i Argentina. Da Norge møtte de argentinske lagene var det ikke lett å komme til orde som norsk supporter. Mar del Plata på sin side visste seg å være riktig så idyllisk og en virkelig turistperle. Turistaktig, men med det turiststeder bør inneholde.

Porto Iguazu var neste stopp; flott. Vannfall, og et meget imponerende sådan. Det mest fascinerende var at jeg var der ved fullmåne, og fikk dratt dit ved midnatt. Det var magisk, og det flotte var at rangerende forlanget at vi skulle være stille og ikke ta et eneste bilde. Tenke seg til ; amerikanske kvinner i middagskjole og høyhælte sko som klamret seg til engelsktalende rangere og klarte å gjøre unna turen stille.

Dro deretter til Salta, som viste seg å være en virkelig flott del av Argentina. Skulle så gjerne ha sett mer enn jeg gjorde, men med prisene her lot det seg rett og slett ikke gjøre for meg. Neste gang… og er jeg i området, er det mye å se og gjøre der så da jeg blir så lenge det tar.

 

 

Og når vi er inne på priser; (PS: Dette er skrevet i 2000, og pga. uroligheter har kursen falt drastisk!!! Argentina er nå forholdsvis billig!).
Film kostet en 50-60,- (dvs. 8$) femtimers busstur ca. 250,- (30$)osv. Hotell pr. natt ( og jeg bor så billig det lar seg gjøre) ca. 70-100,- (12$). Krone is ca 10-15 kroner (2$).

 


 

 

 

Notater fra Samoa

Andre anbefaler

Mendoza (ligger ved det høyeste fjellet i Sør-Amerika; Aconcagua)

Patagonia

Cordoba

San Juan

Jujuy

La Rioja

</BODY